Hundar & Katter

Bor man på landet så måste man givetvis ha både hund och katt. För sällskap, hobby och jobb. Vi har tre hundar och tre katter som vi presenterar här.

Josie

Josie är en renrasig Border Collie efter meriterande och arbetande föräldrar. Hon kommer från Borderbroke´s kennel. Hon är framförallt avlad för att valla kossor. Hon är född i slutet av 2016 och är väldigt olik Cilla i sin personlighet.

Cilla

Eller Knutbyprästgårds Cilla som hon heter är husse Mickes hund. Hon är född i november 2015 och en renrasig Border Collie och har väl meriterade föräldrar både på mammas och pappas sida.

Vi får se vad framtiden ger men tanken är att hon och husse ska tävla i vallning. Vi har några får på gården men inget slår kossor tycker både Cilla och husse.

Doris

Doris är Marikas egna uppfödning. Hon är född 2007 och är barnbarn till Marikas första hund Zita och dotter till Liz som säkert många av er träffat. Numera är hon en äldre dam som inte far runt så mycket men kommer det någon till gården är hon inte sen att tala om det så hela Gåsvik vet!

Givetvis är hon Marikas stora hjärta i hundvärlden!

2010 hade Doris en kull valpar med bordercollie hannen Midas. Det blev 7 glada individer.

Darling

Sen har vi en "katt " till eller nåt....

Hon heter Darling och är flaskuppfödd så hon förstår inte riktigt att hon är katt. Hon är en prinsessa och om vädret är bra kan hon hoppa runt ute i gräset och göra livet surt för flugor och fjärilar.

Trollet

För några år sedan räddade vi en liten kattunge o hennes 2 syskon på vägen här ute.

Vi döpte henne Trollet och hon är ständigt trasslig och lite skygg.

Missan

Efter en period ute på äventyr är mysiga Missan tillbaka på gården igen och det är vi väldigt glada över!