Ridläger 2017

Ridläger 2018

Sommaren 2018 anordnar vi dag-,barn-,ungdoms- och familjläger.

(Endast en rabattkod per anmälan)
Om du har en kompis som också anmäler sig till lägret tack vare dig får du ytterligare 100kr rabatt, glöm inte att ange i anmälan vem du tipsat/vem som tipsat dig.

Övernattning

Våra övernattningsläger är för den som vill rida två gånger per dag och fortsätta dagen med lek och skoj tillsammans med andra hästintresserade. Vi kombinerar ridning med praktiskt teori inom t.e.x beridet bågskytte, balansträning, visitering och mycket mer.

Dagläger halvdag 

Vårt dagläger halvdag passar perfekt för dig som vill gå på ridläger men samtidigt hinna med annat under dagen. Dessa läger är 09:00 - 13:00 för dig mellan 5-8 år och 14:00-18:00 om du är mellan 8-12 år. På en förmiddag/eftermiddag är det två pass, en på hästryggen och en från marken med någon typ av praktisk teori. 

Dagläger heldag 

På dagläger heldag håller vi igång mellan 09:00 och 16:00 med två ridpass samt två teoripass per dag. Vi kombinerar ridning med rolig praktisk teori såsom balansträning, visitering, körning och mycket mer. Perfekt för dig som vill ha mycket häst under lovet men gärna sover hemma.

Familjläger

På familjläger kan du komma med mamma, farfar eller kusinen för att göra något riktigt kul tillsammans. Ni får under dagarna hos oss skapa en nära kontakt med "er" häst och varandra. Under era dagar hos oss får ni möjligheten att skärma av och bara fokusera på varandra. 

Bygg ditt eget läger

Vi strävar alltid efter att få dig att känna att dina önskemål har blivit bemötta. Därför kan du bygga ett eget ridläger efter vad som passar just dig bäst. Låter det intressant? Kontakta oss så kommer vi överens om ett upplägg som är skräddarsytt efter just dig!


Vi jobbar utifrån westernridningens principer där samspelet mellan häst och ryttare var och är det viktigaste av allt. Vi jobbar mycket med hanteringen av hästen innan man sitter upp och det ger en underbar kontakt mellan häst och handler.

Detta är inget man bara gör när man "tränar" sin häst utan det är ett helhetstänk. Ingen ska behöva känna sig osäker på om hästen förstår SIN uppgift i samarbetet. Hästen är en arbetskamrat som respekteras och ryttaren lär sig rida på ett sätt som gör att hästen förblir hållbar, positiv och harmonisk.

För oss på RoslagsWestern i Gåsvik är det du, som vår kund, som är i fokus och det är superviktigt för oss att just du ska trivas och få en fantastisk upplevelse. För oss är det självklart att var och en får den hjälp och vägledning som för eleven vidare. Tanken är att väcka nyfikenheten för hästens sätt att fungera och lära sig lite om den bredd som finns i westernridningens stora utbud av möjligheter. Därför anpassar vi oss efter de elever som anmäler sig vilket gör Roslagswesterns läger helt unika på ett mycket personligt sätt.

Hos oss finns det inga måsten, utan fokus ligger på att ha det kul i lärandet kring hästarna. Vi varvar ridning, hästpyssel, teori, lek, bad, mat, skratt med personlig utveckling, fördjupning och allvar så klart. Ingen är fullärd och allt går att göras bättre därför är er respons superviktig för oss. Under lägrets gång har du möjlighet att testa på barbackaridning, rida bettlöst, beridet bågskytte, löslongering i rundkorall (eller roundpen som vi kallar det), körning av miniatyrhästen Berra och mycket mer!

Teorilektion om sadeln och tränsets delar.

Vi startar alltid våra läger med lek och skoj för att stärka gemenskapen i gruppen - här mitt i leken knuten.

Ledarna kan sin sak och finns alltid inom räckhåll när det behövs hjälp. Läs om våra ledare här.