Olivia

Olivia fick leva ett långt liv och var en trogen vän under 25 år. Hon var min läromästare och hon kommer alltid att vara saknad.

Född på Bjers Farm på Gotland uppfödaren är Ola Björkqvist som var med från början i Sveriges Western-historia. Olivia är mer eller mindre pensionär numera. 

Amarican Festival. Samling i Humlegården, centrala Stockholm.

Mat är det bästa som finns....

Här är vi på clinic för Josh Armstrong.

Född: 1993-04-19

Olivia är en i en syskonskara på 6 helsyskon. Baltic Parade och Joe Gunder är några av dem. Det är med andra ord en väl prövad kombination som visat sig slå bra ut. Hennes pappa, Dee Ronni Spark, var en av de första quarter hingstarna som importerades till Sverige och han har givit avkommor som har visat sig vara bra tävlingsindivider. Hans avkommor kräver dock en hel del av sina ryttare på grund av att dom är intelligenta och lättlärda.

Hon började sitt liv som en unghäst med mycket stark vilja och hon hamnade hos folk som inte riktigt kunde tygla hennes psykiska styrka och det gav en individ som passar mig perfekt. Vi har jobbat enormt mycket med just detta med ledarskap och att våga lämna den från sig och låta någon annan bestämma. Hon har svarat på träningen exakt så som hon borde göra och har visat sig vara en bussig häst som ÄLSKAR att jobba.Hon reds in som 3:åring under en månad av en tränare och jag hittade henne i en annons på internet sommaren 1998. Bara av stammen att döma "visste" jag att jag bara skulle älska denna häst.

Jag köpte henne under hösten 1998 på Ekerö utanför Stockholm. Då hade hon Neema vid sidan. Det var hennes första föl och hon uppfostrade henne till en kopia av sig själv om än något mjukare och med mer nerver.

Julia är hennes andra avkomma som tyvärr inte är med oss längre och Elvis hennes tredje som mycket chockartat togs bort i september 2012. Alex blev hennes fjärde avkomma, Sam är hennes femte avkomma som fick en kronledsfraktur och togs bort våren 2012, nummer sex är Lucy och nummer sju är Totte som tyvärr bara blev 13 dagar gammal. Hennes avkommor har tyvärr haft en enorm otur för alla har hennes goa och livsvilja och ridbarhet.

Hon är en känslig häst att rida men hon är expert på att hitta ryttarens brister och är inte sen att utnyttja dem. Detta lär ryttaren att lyssna till sina brister och jobba med dem. Hon kräver mycket bra balans hos sina ryttare och lyder då varje liten rörelse.

Jag tycker att hon är otroligt rolig att rida. Hon är för dom som kommit lite längre i sin ridning.