Om oss

Marika Franzén

Marika är uppvuxen i Huddinge strax utanför Stockholm och började rida på ridskola i 10-års åldern. Efter grundskolan började hon arbeta på Björnhovda stuteri i Odensbacken som slutligen ledde henne till Håtuna och Adlers tävlingsstall för galoppörer. Det var här Marika mötte sin livs kärlek i hästväg, Plummer, som hon räddade från slakt genom att erbjuda säljarn slaktvärdet. 

Efter många år av att lufsa runt i skogen och testa allt från hoppning till distansritt hittade Marika och Plummer hem i westernridningen. Med western blomstrade Marikas intresse verkligen ut och inte många år därpå köptes Fia och Olivia. Sedan dess har Marika både tävlat själv i western på SM-nivå och dömt tävlingar över hela Sverige. 

Mikael Franzén

Micke är född i Uppsala och bodde där fram tills 11 års ålder när familjen flyttade till Björklinge. Han har bönder på båda föräldrars sidor och kände tidigt att boende på landsbygden var en självklarhet, vilket ledde honom till att exempelvis studera på Jällas jordbrukslinje i gymnasiet. Micke tog så småningom över och renoverade släktgården Långåker som funnits i familjens ägo sedan 1700-talet.

Utöver gården är Mickes stora intresse vallningen och har idag fem border collies tillsammans med Marika.