Till minne av - Plummer

Plummer

Min älskade Plummer lämnad oss den 30/1 2014. Han blev 31 år gammal, en häst som skulle slutat sitt liv som 4 årig föredetta galopphäst. Han bar mig i hoppning, dressyr, terräng hoppning, distans ritt och Westernridning upp till SM. Han lärde massor med elever att rida och var en vänlig gentleman genom hela sitt liv.

Han är en saknad BÄSTA VÄN!

Engelskt Fullblod född 1983. Han har löpt på galoppen som två och tre åring. Han har gjort 11 starter med 1 vinst och en 2:a placering på Jägersro och sprang in 19.700kr. I Stockholm hamnade han hos en amatörtränare som hade metoder som inte passade denna känsliga häst.

Han är efter Hill´s Double (GB). När jag började ta hand om honom trodde jag aldrig att han skulle kunna varva ner. Han var nervös, hispig och stirrig. Stod på en foderstat på 12 kg havre/dag och 5 kg hö/dag. Jag tvingades att rida minst en timme varje dag och man visste aldrig när det skulle bära iväg någonstans för att han såg spöken. Men det blev bättre och jag lärde mig tackla hans ryck. Vi började vårat liv tillsammans med att bara luffa i skogen och varva ner. Han gick med huvudet högt och första sommaren hade jag blåmärken i ansiktet för jämnan. När han såg något som måste reageras på, slog han upp sitt huvud ännu högre och träffade mig ofta i huvudet. I skogen snubblade vi över allt och gick titt som tätt omkull. Vartefter vi lärde känna varandra kändes det konstigt att ha egen häst och inte varken träna eller tävla. Vi började så smått träna hoppning och kom även iväg till tävling. Det visade sig att han var en suverän hoppare och hade troligtvis gått bättre på löpbanorna om man startat honom på hinder redan där. Men nu var det matte som inte tyckte det var så kul. Dressyren gick bra, det fanns tillfällen när jag kände "Kyra släng dig i väggen, här kommer vi...." men ingen av oss var riktigt sams med detta med mycket steg och korta tyglar. Efter ett avbrott i ridningen som orsakades av att "sviterna" från galloppen gjorde sig påmind så sadlade vi om till WESTERN och där hittade vi hem båda två.


Han är född 1983 och en klok gammal herre. Han har varit en underbar häst genom åren. Han är känslig så det har legat ett stort ansvar på mig och mina tävlingsnerver annars gick det inte vägen. Han har de senaste åren varit min grund i verksamheten med att lära elever utan egen häst att rida Western. Ofta har de elever som ridit honom så småningom skaffat egen häst och då upptäck att det är inte så lätt som han får det att verka. Han är ranglåg i flocken men när det verkligen gäller är han cool och dom andra litar på hans omdöme. Han har länge varit reserv "mamma" till föl och unghästar. Och lägger sig gärna på knä och leker med ponnies. I dag är han mest sällskap och går inte längre lektioner.