Ridläger 2019

Har du frågor om våra läger -  mejla saga@roslagswestern.se

Observera att åldersgränsen på våra läger enbart är rekommendationer baserat på antal nätter, ni avgör själva hur länge ert barn klarar att sova borta. Däremot är våra ungdomsläger mer krävande vad gäller teoripassen än övernattningslägret.


Vi jobbar utifrån westernridningens principer där samspelet mellan häst och ryttare var och är det viktigaste av allt. Vi jobbar mycket med hanteringen av hästen innan man sitter upp och det ger en underbar kontakt mellan häst och handler.

Detta är inget man bara gör när man "tränar" sin häst utan det är ett helhetstänk. Ingen ska behöva känna sig osäker på om hästen förstår SIN uppgift i samarbetet. Hästen är en arbetskamrat som respekteras och ryttaren lär sig rida på ett sätt som gör att hästen förblir hållbar, positiv och harmonisk.

För oss på RoslagsWestern i Gåsvik är det du, som vår kund, som är i fokus och det är superviktigt för oss att just du ska trivas och få en fantastisk upplevelse. För oss är det självklart att var och en får den hjälp och vägledning som för eleven vidare. Tanken är att väcka nyfikenheten för hästens sätt att fungera och lära sig lite om den bredd som finns i westernridningens stora utbud av möjligheter. Därför anpassar vi oss efter de elever som anmäler sig vilket gör Roslagswesterns läger helt unika på ett mycket personligt sätt.

Hos oss finns det inga måsten, utan fokus ligger på att ha det kul i lärandet kring hästarna. Vi varvar ridning, hästpyssel, teori, lek, bad, mat, skratt med personlig utveckling, fördjupning och allvar så klart. Ingen är fullärd och allt går att göras bättre därför är er respons superviktig för oss. Under lägrets gång har du möjlighet att testa på barbackaridning, rida bettlöst, beridet bågskytte, löslongering i rundkorall (eller roundpen som vi kallar det), körning av miniatyrhästen Berra och mycket mer!

Teorilektion om sadeln och tränsets delar.

Vi startar alltid våra läger med lek och skoj för att stärka gemenskapen i gruppen - här mitt i leken knuten.

Ledarna kan sin sak och finns alltid inom räckhåll när det behövs hjälp. Läs om våra ledare här.