Dandys Skipper Boy 


Vi tackar vår fantastiska Skipper för alla år vi har fått med honom. Skipper ställde upp på allt, och var en stor favorit bland många. Vi kommer alltid minnas honom som den gentlemannen han var.

Född: 1995-06-17

Det har visat sig att han är en vänlig häst som har lätt att lära och har stort tålamod med orutinerade ryttare, lika mycket som han älskar skog och mark och lever upp när han får en ryttare som gillar fart. I skogen är han en ångvält som med stora kliv tar sig fram nästan överallt. Hans lugna sätt och storlek brukar tilltala de flesta.

Han är väl skolad om än lite ringrostig efter flera års skrotande i hagar och lugna skogsturer. Han är en ömfotad fjant när han känner för det men med skor på fötterna luffsar han glatt på.

Han kan stå i timmar vid staketet och pocka på uppmärksamhet och följer varje steg man tar på gården, han vill vara med.

Han är som en stor "teddybjörn". Snäll och lugn. Han går bra med alla ryttare, stora som små. Tanken med hans liv från början var att han skulle tävla reining, men en lös benbit som inte gick att operera satte stopp för det. Och det är vi glada för... för han passar så otroligt bra här hos oss.

Skipper är en av hästarna som vi vant vid beridet bågskytte. På bilden brevid kan ni se när han deltog i Sveriges första internationella tävling i beridet bågskytte.

Skipper har fått en handgjord jättefin sadel som är utpassad till bara honom. Sadelmakar eleven Lisa Axelsson har gjort den. Följ jobbet här....