Miss Dockstraw Parade

 Fia är släkt med Olivia på sin pappas sida.

Anledningen att det blev just den här hästen var att jag och min syster åkte till Gotland 1997. Där blev jag väldigt förtjust i psyket på Quarterhingsten Baltic Parade. Han stod hela dagarna helt lugnt vid framridningen och kopplade av och gjorde dessutom vad jag tycker, mycket trevliga uppvisningar med sin ägare Rosita Siggelin. Så jag började sökandet efter en avkomma efter honom. Jag hamnade hos Rositas syster Pia och skulle titta på en åring. Men denna 4 månader gamla fölisen sa helt enkelt. "Jag följer med dig hem","jag kan åka med nu". Men hon fick vänta till hon var avvand innan vi återvände till ön och hämtade henne. Hennes mamma Dandy träffade jag igen 2004, och sedan 2005 när jag dömde henne på en tävling på Gotland och även Fias helsyster Tita.

Fia är en sanslöst okomplicerad häst. Inridningen gick som en dans och den första tävlingen var bara jättekul. Hon är snäll och lugn och en perfekt tävlingshäst vilket hon inte minst visat när vi trots alltför lite träning bär mig genom den ena klassen efter den andra med medaljer som resultat genom två SM.

Redan som 3:åring började hon hjälpa till med lektionerna och om man måste hitta fel, så skulle det vara att hon är bekväm och lat. Man måste liksom tala om för henne att det är jobb på gång.

Fia är en av hästarna vi vant vid beridet bågskytte och hon älskar det! På bilden här bredvid kan ni se när hon medverkade i Sveriges första internationella tävling i beridet bågskytte.